2021-11-10 11:22:00• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémetiben élt a legtöbb vásárló az áruházlánc kínálta lehetőséggel

Fotó: Szatmár.ro
Fotó: Szatmár.ro

Országszerte több mint 10 ezer vásárló „fizetett” PET-palackkal a helyi termelőktől származó zöldségekért és gyümölcsökért a Carrefour által hirdetett akció során, mely olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy további hat városra is kiterjeszti az áruházlánc.

A wall-street.ro tájékoztatása szerint az akció kezdetétől, azaz szeptember 13-tól jelen pillanatig több mint 200 ezer flakont adtak le a vásárlók. Ezek közül a legtöbbet a bukaresti Orhideea plázában található üzlet gyűjtötte be, az itt vásárlók ugyanis több mint 36 ezer flakonnal fizettek a friss zöldségekért és gyümölcsökért. A legtöbb vásárló azonban nem a fővárosban található üzletben élt a lehetőséggel, hanem épp itt, Szatmárnémetiben, a Shopping City-ben található Carrefourban, ahol a karaván egyhetes itt tartózkodása alatt több mint 1500-an adták le az általuk összegyűjtött műanyag palackokat.


„Az érdeklődők magas száma egyértelműen azt mutatja, hogy a románok is nyitottak az újrahasznosítás felé, viszont szükségük van egy megfelelő infrastruktúrára” – mondta el az eredmény kapcsán Felician Cardos, a Carrefour Románia környezetvédelmi menedzsere.


A PET-palackok újrahasznosítását megcélzó program egyébként 2019-en indult, s az első két évben sikerült több mint 370 ezer flakont begyűjteni, melyért cserébe mintegy 92 tonna, helyi termelőktől származó zöldséget és gyümölcsöt osztottak szét a vásárlóknak. A kezdeményezés pedig az idei évben olyan jól teljesített, hogy a tervek szerint a jelenlegi 14 üzlet mellett a barládi, galaci, jászvásári, ploiesti-i, sepsiszentgyörgyi, illetve szucsávai hipermarketekre is kiterjesztik a programot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: